Tot mai mulți români se confruntă cu probleme financiare și nu-și permit să ducă un trai foarte bun. Bătrânii cu pensii mici, în special, ajung să aibă tot mai multe lipsuri. Fac economii și încearcă să reducă cheltuielile cât de mult pot. Și atunci când merg la cumpărături, fie la supermarket, fie la piață, mulți dintre vârstnici nu-și mai ticsesc sacoșele ca-n alte vremuri. Chiar și așa, o româncă le arată tuturor câte produse poți cumpăra cu nici 200 de lei din Kaufland. Sunt alimente pe care o singură persoană le poate consuma în câteva zile sau chiar o săptămână, dacă țin să aibă un buget restrâns.
O româncă a mers la un magazin Kaufland din București, unde și-a făcut cumpărăturile. Și-a umplut coșul, apoi a mers la casa de marcat unde a plătit nu mai puțin de 178 de lei. Apoi, le-a arătat tuturor pe Facebook câte alimente poți cumpăra cu această sumă. Femeia a luat fructe, legume, carne, brânzeturi, dar și altele.
În fotografia cu alimentele postată pe rețelele de socializare se poate vedea aceasta a cumpărat o pungă de portocale, banane, câteva pere, struguri, grapefruit, două conserve cu bucăți de ananas, lămâi, două pachete de linte, șervețele umede, o varză roșie, o ceapă verde, o sticlă de sana, o pungă de cafea, dar și altele. Printre aceste produse se regăsesc și două caserole de carne de mânzat, luate la reducere.
Foarte mulți români au ajuns să vâneze reducerile, mai ales atunci când vorbim despre alimente. Nu mai este un secret că produsele care se apropie de termenul de expirare sunt puse la reducere, prețul lor fiind unul mult mai mic față de cel inițial. Atunci este momentul perfect pentru cei care nu dispun de o sumă mare la cumpărături, să ia produse reduse pe care să le consume până nu expiră.
Ei bine, și românca respectivă a procedat în acest fel, căci a cumpărat de la Kaufland două pachete de carne de mânzat, la un preț accesibil față de cel întreg. Aceasta le-a arătat tuturor că o singură persoană își poate face cumpărăturile esențiale de nici 200 de lei, pentru o săptămână sau chiar mai mult, în funcție de ce preparate își gătește. Bineînțeles că, nu este cazul tuturor. Unii români preferă produsele scumpe și de calitate, iar alții își permit doar alimentele mai ieftine.